PCI DSS

PCI DSS (Payment Card Industry Data Security Standard) är en global säkerhetsstandard framtagen av VISA och MasterCard.

Direct2Internets kommunikationslösningar och infrastruktur är till stor del redan anpassade för PCI DSS.
Alla våra kortterminaler är också PCI-certifierade.

Mer information om PCI DSS:

https://www.pcisecuritystandards.org/

EMV

Vad är EMV?

EMV (Europay, MasterCard Visa), är en ny internationell standard för betalning med kort i butik och vid kontantuttag i automat. Standarden är framtagen av de internationella kortnätverken MasterCard och Visa. Jämfört med den gamla magnetremsan är EMV-standarden säkrare.

Med EMV-standarden använder man kort med ett microchip som informationsbärare istället för magnetremsa. Förutom chip på kortet så innebär även EMV att man strävar efter att i de flesta fall nyttja kortinnehavarens personliga PIN-kod som identifikationsmetod istället för legitimation och signatur.

Genom EMV-standarden skall kortbetalning ske utan att kortinnehavaren skall behöva lämna ifrån sig kortet.

Vad innebär EMV för dig som tar betalt med kort?

Som kortbetalningsmottagare bör din/dina kortterminaler vara EMV klara. De kommer då att kunna läsa av de nya chipkorten och identifiera kortinnehavaren via PIN-kod.

Direct2Internet och EMV

Direct2Internets teknik för både uppringt och bredband är testad och certifierad av EDB för uppkoppling av EMV-klara kortterminaler. Varje kortterminalsmodell som vi erbjuder uppkoppling till har både funktions och säkerhetstestats.

Säkerhetskraven i EMV gör att datamängden som skickas till banken ökar. Detta ökar i sin tur värdet av Direct2Internets tjänst, då vår teknik ger snabbare uppkoppling till banken. Därigenom undviks risken med en förlängd transaktionstid, med längre kassaköer och irriterade kunder.

Läs mer på www.emvco.com