Så vill kunderna betala på nätet och i fysiska butiker 2021

Sättet av att betala för en vara eller tjänst, oavsett om det är på en fysisk plats eller digitalt har ändrat sig otroligt mycket de senaste 5 åren. Inte bara har vi i Sverige nästan helt tagit bort kontanthantering utan för att alternativen som har lanserat har fått konsumenter och företag att helt ändra sina betalningsvanor. För dig som ansvarar för betalningslösningar i ett företag känner nog att utmaningarna börjar bli ganska tuffa och många när det gäller att välja rätt betalningssystem, betalningsteknik och betalningsalternativ till dina kunder. Sverige är troligen ledande inom fintech-utvecklingen inte bara inom digitala betalsystem) utan inom många andra områden inom den finansiella utvecklingen vilket innebär att många nya betallösningar ser dagens ljus först på vår marknad. Och det går fort, och den största spelaren på marknaden som nog gått i bräschen är Klarna, som ju var först med att även erbjuda konsumenter en möjlighet att betala med faktura (precis som företag) alltid kunnat göra. SÅ vill kunderna betala på nätet eller fysiska butiker 2021 Lite historik Två andra spelare som förändrade sättet att ta betalt var Uber (taxirörelsen och Foodora, hemleverans av mat). Espressohouse gick i bräschen med sin app där du dels kan förskottsinbetala pengar till ”din Espressohouse-wallet” och t o m betala in till andra Espressohouse-kortkunder, och ge bort digitala fika-presentkort via appen m.m. Sen finns numera Google Pay, Apple Pay och andra digitala “wallets” etablerade även i Sverige som man ansluter till sin tjänst (oftast I en app). Ovan är bara några exempel på företag som var tidigt ute med att helt ta bort kontanter och t om kortbetalningar vid varje köp (utan köpen sker inne i apparna). Det har även dykt upp olika tekniker för digitala prenumerations-betalningar, där du prenumererar/abonnerar på en tjänst och det dras pengar inne i appen, som du kan ha kopplat till någon form av betalkort, till ditt Icloud-konto eller även via Klara. Dessutom kommer det allt fler företag och tjänster där man kan betala genom att hålla fram sin “Apple Watch” mot kortterminalen för att betala, som t. ex ”neo-banken” Revolut erbjuder sina kunder.
5 punkter att fundera på när det gäller att välja rätt betalningslösning Så när det gäller att välja rätt betalningslösning för ditt företag är dess fem punkter något att diskutera och besluta om: ●     Dina kunders betalningsmognad/beteende ●     Om du ska ha olika lösningar beroende på om du har både fysisk och/eller digital försäljning (e-handel/appar). ●     Betalningsalternativ man som företag vill erbjuda sin kund ●     Betalningslösningarna (teknikerna) ●     Transaktionsflödena och kostnader för de olika betalningsalternativen Att erbjuda olika betalningslösningar verkar kunderna uppskatta. Det kan faktiskt helt avgöra din verksamhets konkurrenskraft, alltså helt på vilka betalningslösningar/alternativ du kan erbjuda dina kunder som din konkurrent inte gör.
Delbetalning med kort Vi på Direct2Internet är ensamma på den svenska marknaden att erbjuda företag ett nytt betalningsalternativ - delbetalning med kort. Det passar företag som säljer dyrare produkter eller tjänster, där era kunder via sitt Visa- eller Mastercard-kreditkort kan dela upp betalningen på upp till 36 månader - räntefritt. Detta kan innebära en stark konkurrensfördel som gör att kunden väljer att handla från just ditt företag. Läs gärna mer om oss här Har du frågor om betalningar? Kontakta oss för att prata om din verksamhets framtida betallösningar