Snabba och kostnadseffektiva accesslösningar utan nyinvestering

Direct2Internet har sedan 1999 utvecklat en kombinerad växel och modempool kallad Access Switch. Växeln har flera patenterade teknologier vilket bland annat möjliggör mycket snabba handskakningar mellan modem över analoga förbindelser. Växeln har designats speciellt för den typ av trafik som genereras av kortterminaler, dvs väldigt många korta samtal och samtidigt kunna bibehålla en väldigt snabb svarstid. Det är också en väldigt flexibel plattform vilket gör att vi snabbt kan implementera nya kommunikationsprotokoll och speciallösningar.

Under 2005 utvecklades en ny plattform för att kunna koppla upp både analoga och IP baserade kortterminaler via en bredbandsförbindelse. Plattformen består av en bredbands adapter som kopplas mellan kortterminalen och bredbandet samt en IP växel som står hos Direct2Internet. All kommunikation ifrån kortterminalen krypteras innan transport över Internet. Beroende på vilket telefonnummer eller adress kortterminalen anropar adaptern med så kopplar sedan IP växeln till korrekt destination.

För att driva våra tjänster har vi byggt ett helt redundant nätverk med noder på flera orter i Sverige. Vi har kopplingar till flera oberoende nätverk för både telefoni och Internet access. Nätverket driftas och övervakas 24 timmar per dygn, året om.